Vappu Alatalo

Olen Vappu Alatalo, urheilupsykologi, psykoterapeutti, työnohjaaja ja koirien hyppy- ja motivointikouluttaja. Olen koiraurani aikana kilpaillut agilityssa seitsemällä koiralla ja tokossa neljällä. Tällä hetkellä treenaan ja harvakseltaan myös kisaan agilityssa kahdella bordercolliella.

Hyppytekniikkaa Susan Salon menetelmällä

Tarjoan hyppytekniikkakoulutusta niin aloitteleville kuin kokeneillekin agility-, PK- ja tokokoirille sekä asiasta innostuneille ohjaajille. Koulutus perustuu Susan Salon kehittämiin menetelmiin, joita opiskelin Susanin johdolla USA:ssa 2005-2007.

Vuodesta 2007 lahtien olen perus- tai jatkokouluttanut Susanin menetelmällä yli tuhatta koiraa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Sveitsissä ja Virossa. Suurin osa agilitykoiria, jonkin verran myös PK- ja tokokoiria, joukossa varsin monenlaisia ja monen rotuisia menijöitä mäyräkoirasta bordercollieen ja rhodesiankoiriin, kaikenlaisissa urheilu-uran vaiheissa: pentualkeista kansainvälisen tason hyppyongelmien ratkaisuun.

Kasvavaan kysyntään vastaamaan olen kouluttanut kolme kurssillista hyppytekniikan kouluttajia.

Motivointikoulutukset

Kaliforniassa asuessamme opiskelin motivointia ja positiivisen kouluttamisen perus menetelmiä monilla eri kouluttajien kursseilla: Susan Garrett, Wendy Pape, Jen Pinder, Rachel Sanders, Nancy Gyes. Opin, että työstään innostuneen koiran rakentaminen on ohjaajan vastuulla. Huomasin, että koirasta kuin koirasta saa innostuneen työkaverin, kunhan ottaa koiran ominaispiirteet huomioon koulutuksessa. Tajusin miten tärkeä ja moninainen rooli leikkimisellä koiran kouluttamisessa on. Tutustuin myös käyttäytymisen muokkaamisen menetelmiin (behavior modification). Koulutusteknistä osaamistani olen vahvistanut Tommy Wirenin operantin ehdollistamisen workshopeissa eli ”kanakursseilla” I-V.

Kuva: Iris Kieme

Ihmispuolen palvelutarjontaan

… voit tutustua osoitteessa: www.nuppijumppa.com

Siirry sivun alkuun