Koulutukset

Peruskurssi

Agilitykoiran peruskurssi sisältää perustekniikkaharjoitteita, etäisyydenarviointiharjoitteita sekä taipumisen harjoitteita. PK- ja tokokoirilla taipumisen harjoitteet ovat hyvä lisä koiran harjoitteluun, mutta eivät välttämättömiä tehtävästä suoriutumiselle.
Peruskurssille osallistuminen edellyttää, että koira on vähintään 4—6 kk ikäinen, perusterve ja riittävässä fyysisessä kunnossa.

Jatkokurssi

Jatkoharjoittelussa edetään koirakohtaisesti, koiran tarpeiden ja koirakon tavoitteiden mukaan. Jatkoharjoittelu voidaan järjestää omalle porukalle kimppatreeneinä tai yksäreinä, 4—6 kerran teemakursseina, yksittäisinä jatkoharjoittelupäivinä, viikonloppukurssin jatkoryhmässä tai nettikoulutuksena.

Jatkokurssille osallistuminen edellyttää, että koiran ohjaaja on osallistunut hyppytekniikan peruskurssille ja treenannut osallistuvalla koiralla (joko peruskurssilla tai itsenäisesti) vähintään hyppytekniikan peruskurssin harjoitteet.

Pentujen hyppytekniikkaharjoittelu

Pennut voivat aloittaa hyppytekniikkaharjoittelun 4—6kk iässä speedbumpeilla. Rimoilla harjoittelu aloitetaan yksilöllisesti pennun taitojen, koordinaation ja motoriikan kehittymisen mukaan, kuitenkin aikaisintaan 10—14 kk iässä kärsivällisesti, riman korkeutta vähän kerrallaan nostaen. Vuoden ikään saakka hyppytekniikkaharjoitteita tehdään harvakseltaan, noin kerran kuukaudessa.

Kuva: Iris Kieme

Hyppyongelmien konsultaatiot

Hyppytekniikka on monitahoinen taito. Ongelmien ratkaisukeinot löytyvät yleisimmin testaamalla koiran perustaitojen hallintaa ja kehonkäyttöä hypyillä. Ongelmien korjaustreenit sisältävät kehonkäytön ja hyppytekniikan harjoitteita, ja saattavat vaatia konsultaatiokäyntiä eläinfysioterapeutilla. Pikaniksejä pysyvään hyppytekniikan parantamiseen ei valitettavasti ole. Ongelmakonsultaatioita tehdään sekä hyppytekniikan peruskursseilla että yksityistunneilla.

Kuva: Angelica Leiman

Hyppytekniikka-kouluttajien koulutus

Koulutus on suunnattu kouluttajille, valmentajille ja koirien huollosta vastaaville asiantuntijoille (elft, koirahieroja jne.), jotka haluavat perehtyä syvemmin hyppytekniikkaan, käyttää harjoitteita hyödyksi omassa työssään, tai toimia hyppytekniikka-
kouluttajana. Se järjestetään kysynnän mukaan. Koulutus on järjestetty vuosina 2014, 2016 ja 2019. Valmistuneet, aktiiviset hyppytekniikkakouluttajat yhteystietoineen löydät välilehdeltä ’Kouluttajat’.

Kuva: Roland Hilfiker
Siirry sivun alkuun