Kouluttajien koulutus 2016

Hyppytekniikan osaamista agilitykouluttajille ja valmentajille

Kun 2007 aloin tuoda Susan Salon hyppytekniikkametodia Pohjoismaihin ja Suomeen, unelmani oli etta kaikki agilitykoirat saisivat oppia hyppäämään hyvin.

2014  jarjestin Suomen ensimmaisen hyppytekniikan kouluttajien peruskoulutuksen, josta valmistui 11 kouluttajaa. Nyt on aika aloittaa sama matka uuden porukan kanssa – hiukan parannetulla koulutuksella.

 

Hyppytekniikkakoulutus on edelleen agilitykoulutuksesta erillistä koulutusta, josta moni lupaava ja taitoa tarvitseva koira jää paitsi. Hyppytekniikkakursseille hakeutuvat ne ohjaajat, jotka ovat kiinnostuneita oppimaan koiran kouluttamisen metodeja, tai jotka ovat todella paneutuneita korjaamaan oman koiransa hyppypulmia. Kursseille lahetetään (ja niilta jää lähes yhtä usein pois) ohjaajia ja harrastajia, joiden koirilla on hyppyongelmia, mutta ohjaajilla ei ole aikaa osallistua tai innostusta jonottaa kursseille.

Haluan nähdä vielä enemmän hyppynsä erinomaisesti taitavia, tehtävässään pitkään kestäviä ja siinä hyvin menestyviä ja viihtyviä agilitykoiria.

Tavoitteeni on, että tulevaisuudessa…

  • koirakko saa laadukasta hyppytaitojen peruskoulutusta ohjaajan asuinpaikasta ja kiinnostuksesta riippumatta
  • kaikki koirat saavat opetella hyvää hyppäämistä hyvillä menetelmillä muiden agilityn perustaitojen ohessa, sillä samalla alkeiskurssilla millä opetellaan muutkin esteet ja ohjauksen aakkoset
  • agilityn alkeiskurssien ja ryhmätuntien vetäjät osaavat käyttää ja soveltaa hyppytekniikkaharjoitteita niin, että mahdollisimman moni koira ja ohjaaja niistä hyötyy.
  • Hyppykouluttajien taito kasvaa tasaisesti niin, että eri puolilta maata löytyy myös hyppyongelmien osaavia ratkojia harrastajien tueksi.

Haluatko Sinä oppia yhdistämään hyppytekniikan agilityn peruskoulutuksen osaksi, tai kehittya hyppyongelmien ratkojaksi?

Täältä löydät hakuinfon: Kurssi 2016