Hyppytekniikka

Tavoitteena on koira, joka hyppää taidokkaasti,
mielellään ja rohkeasti.

Hyppääminen on koiralle varsin fyysinen tehtävä, jossa on monia opeteltavia ja harjoituksella vahvistettavia osataitoja. Hyppytekniikkaharjoittelun tuloksena koira oppii käyttämään kehoaan optimaalisesti hypyillä, hyppäämään tehokkaasti ja keholleen turvallisesti. Hyppäämisen arviointitaidot auttavat koiraa työskentelemään hypyillä nopeammin, varmemmin ja virheettömämmin.

Jos pohdit koirasi hyppäämistä, varaa aika koulutetulta hyppytekniikkakouluttajalta. He tuntevat hyppytekniikan osa-alueet ja koiran suoritukseen vaikuttavat osatekijät, ja osaavat valita koiraasi hyödyttävät hyppytekniikkaharjoitteet treenitunnille. Saat myös ohjeet kotiharjoitteluun. Hän myös ohjaa koirasi eteenpäin, mikäli tarvetta esimerkiksi eläinfysioterapeutin palveluille ilmenee.

Koulutusta varatessasi varmista, missä ja miten kouluttaja on opiskellut hyppytekniikkamenetelmiä ja miten laaja kokemus hänellä aiheesta on. Hyppytekniikkaharjoitteet osaavissa käsissä auttavat koiraasi, mutta väärin sovellettuna ja liian vaativiksi rakennettuina harjoitteet aiheuttavat enemmän haittaa kuin hyötyä.

Siirry sivun alkuun